torsdag 27 mars 2008

JOSS - Jon Olsson Super Sessions (Dag 1)

Nu har årets stora skidfest börjat, Jon Olsson Super Sessions. Runt om Åreskutan har det sedan flera veckor byggts upp fem olika features: ett hopp med 30 metersplatå, ett enormt step-up hopp, en step-up corner, ett trippelhopp och ett old-school puckelhopp. Idag laddade åkarna upp med en galen kvällssession i Stendalen, där ett enormt step-up hopp stod och väntade på åkarna, medan kvicksilvret sjönk i takt med att solen gick ner bakom fjälltopparna. När vi anlände till sessionen vid fyratiden hade ljudet precis kommit igång, och snart vrålade Luke Vanvaal ut trickbenämningar till tonerna av känd skidfilmsmusik. Åkarna, som i ett team med en filmare och en fotograf ska göra en skidfilm på en vecka, värmde upp (!) i hoppet med 1080 graders rotationer och volter, och den cirka 4 sekunder långa luftfärden bjöd på spektakulära trick.


Till tävlingen hade Jon bjudit in den yttersta världseliten, med åkare som X-games vinnarna Andreas Håtveit och Simon Dumont, och snart började de komma igång med enorma trick. För att göra filmningen ännu mer spektakulär, filmades det snart med såväl follow-cam (en åkare hoppar med och filmar) och från helikopter.


Efter två kalla men helt underbara timmar av fartfylld action bestämde vi oss för att ge oss, och stelfrusna skråade vi bort mot 1000-meters platån, där vi fick åka nypistade backar i en underbar kvällssol. Och då kvällen avlutas med film och tacos, kan man nog kalla det för en superdag.

1 kommentar:

Anonym sa...

dude, du måste nog läsa på lite va? hahahahaha
Översatte det nyss åt Colby, han garvada hahaha